2015. július 31., péntek

Új tagokat toborzunk!


Kedves Segítőink!

                Alapítványunk sajnos egyre több nehézséggel küzd, mind anyagi, mind emberi erőforrás terén. A sikeres működéshez a segítségüket kell kérnünk. Az Alapítvány kizárólag jószívű adományokból működik (adománygyűjtő dobozok bevételei, adók 1%-a, felajánlások, jótékonysági vásár). Az Alapítvány minden tagja, a lelkes alapítóktól kezdve a kuratóriumon át az elnökig önkéntes alapon, mindenféle honorárium nélkül végzi munkáját, így adományaikat az utolsó forintig a nagymarosi társállatok gazdáihoz, rajtuk keresztül pedig a nagymarosi közösségbe forgatjuk vissza.  A támogatottságunk az elmúlt két évben csökkent, bár őszinte örömünkre, a segítségkérők köre ezzel ellentétben bővült, tehát a Máté Alapítvány munkája révén egyre többen jelentkeznek ivartalanítási akcióinkra, ezzel együtt a felelősségteljes állattartók száma is növekedett.  Költségeinket ebben az évben csökkentenünk kellett, de nem akartunk visszautasítani egyetlen gazdát sem, aki hozzánk fordult segítségért.  Mivel minden tagunk önkéntes, az egyedüli költségcsökkentést a honlapunk és a domain nevünk felmondása jelentette. A legfontosabb adatokat és híreinket ezek után az alábbi ingyenes blogon olvashatják az érdeklődők: http://matealapitvany.blogspot.hu/
                Szeretnék nyilvánosan köszönetet mondani annak a nagylelkű, anonim adakozónak, aki a CBA üzletben elhelyezett adománygyűjtő dobozban az elmúlt hónapban 10.000 forintot hagyott, lehetővé téve ezzel egy szuka kutya kedvezményes ivartalanítását és megelőzve egy újabb nem kívánt alom kiskutyáinak hányattatásait. Az adománygyűjtő dobozban egy év alatt sem szokott ennyi pénz összegyűlni. A kuratórium minden tagja nevében hálásan köszönöm.
                Az anyagi nehézségeken felül a Máté Alapítvány egyre inkább idő és energia hiányával is küzd. Sokan közülünk családot alapítottak, munkába álltak, az is előfordul, hogy több munkahelyen is helyt kell állniuk. Sajnos sokunk számára egyre nehezebben sikerül az állatvédelemre szükséges időt előteremteni. Pedig az Alapítvány munkáját fontosnak és hiánypótlónak tartom. Aktív tevékenységének hiánya a város életében jelentős romlást indítana el. Nagy szükség lenne energikus, lelkes, időt és energiát nem sajnáló állatbarát emberekre, akik szívesen tevékenykednének hivatalosan is a város állatvédelmi alapítványában. Számos lehetőség rejlik egy alapítvány irányításában, tevékenységének koordinálásában. Az anyagi segítség nem minden! Ugyanolyan súllyal esik a latba, ha valaki munkáját, kreativitását, tudását és idejét szenteli a jó ügynek. Nagyon várjuk olyan lelkes állatbarátok jelentkezését, akik szívesen átvennék a jelenlegi kuratóriumtól a stafétát, hogy az alapító tagok által meghatározott küldetést: azaz a nagymarosi állatok életkörülményeinek javítását és a felelősségteljes állattartásra nevelést. Az Alapítvány minden jelenlegi és volt tagja, segítője természetesen továbbra is támaszt nyújt és segít az ötletek megvalósításában, bármikor lehet hozzájuk fordulni tanácsért. A lelkes, ötletekkel teli, új tagokra azonban elmondhatatlanul nagy szükségünk van.
               


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése